Citologinis tyrimas – greitas ir labai dažnai labai efektyvus tyrimo būdas.

Citologinis tyrimas – greitas ir labai dažnai labai efektyvus tyrimo būdas. Kitaip, citologinis tyrimas – tai plonos adatos biopsija.

Kaip atliekamas citologinis tyrimas?

Plonos adatos pagalba yra paimama nedidelis kiekis ląstelių iš darinio – ir nudažius specialiais dažais įvertinama, ar tai navikas, ar uždegiminis procesas. Tai leidžia parinkti tolesnę gydymo ir tyrimų taktiką. Šio tyrimo tikslumas siekia 90 – 98 proc. Yra didžioji dalis navikų, ar uždegiminių procesų, kurie diagnozuojami šiuo metodu, taip gyvūno savininkas sužino kas tiksliai yra jo augintiniui. 

Kaip tyrimo metu jaučiasi augintinis? 

Tyrimo metu sedacija ar narkozė nenaudojama. Gyvūnui skauda tik tiek, kiek skauda duriant adatą pro odą. Išimtinais atvejais, kai kada tiriamas darinys būna skausmingas, bet medžiagos paėmimas užtrunka iki 20-30 sek. Operacijos metu mėginius šiam tyrimui taip pat galima paimti. Dažniausiai rekomenduojame citologinius tyrimus atlikti prieš operaciją.

Kaina 35 eur.

Kitos naujienos
Gyvūnų apsinuodijimas žmonių vaistais

Mūsų gydymo praktikoje tenka susidurti su gyvūnų apsinuodijimais įvairiomis medžiagomis (dažniausiai apsinuodijama žmonių vaistais). Šeimininkai norėdami padėti savo gyvūnui kaip tyčia, nė nenutuokdami atlieka “

Veterinarinė kraujo donorystė Kėdainiuose

Narbuto veterinarijos klinikoje  atliekame hemotransfuzijas (kraujo perpylimą) šunims ir katėms. Ištirtas būna tiek donoro (davėjo) tiek recipiento (gavėjo) kraujas t.y. atliekami bendrieji kraujo tyrimai, taip